У своєму блозі «Підсумки тижня» політолог Руслан Бортник прокоментував парад, який проходив у Києві на День Незалежності України, назвавши його найдорожчим за всю історію країни.

Він зазначив, що буквально рік тому президент обіцяв не проводити паради, називаючи це ледь не совковою традицією, і нагадав, що у минулому році до Дня Незалежності було проведено урочистий концерт. Але цьогоріч президент все-таки повернувся до практики проведення військового параду.

«Парад, напевно, найдорожчий і наймасштабніший за всі роки незалежності. По-своєму гарний, який дозволив подивитися якийсь парадний стан нашої армії і викликав суспільну увагу. Це найдорожчий парад в історії України – 5,5% млрд грн було витрачено на підготовку заходів до Дня Незалежності, з яких 270 млн витрачено безпосередньо на парад», - розповів Бортник.

Політолог заявив, що він є прихильником парадів і вважає, що в країні, в якій на армію витрачають 10 млрд доларів – більше 6% ВВП України, і за яку платить кожен український громадянин через податки і військовий збір, армія повинна іноді себе показувати.

«Все-таки мені здається, в тій ситуації, коли у нас половина суспільства – це бідні люди, коли серйозно стоїть проблема тарифів і фінансування соціальних статей, коли досі шахтарі і багато державних підприємств не можуть отримати зарплату, проводити такі паради – трошки перебір. Треба було все ж скромніше», - вважає Бортник.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв розповів, чи посипалася президентська вертикаль влади.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.