Чим характерне грузинське застілля і за кого гості піднімають тости? Про це співак і композитор, народний артист Грузії Георгій Церетелі розповів у програмі «Карабас.LIVE» під час недавнього приїзду до Києва.

«Грузинські застілля ми, грузини, називаємо академією, яку треба пройти. Треба бути академіком грузинського застілля. Звичайно, грузинське застілля залежить від тамади. Найголовніше - це напій богів, вино, яке дає енергетику, і навіть тамаді і присутнім гостям. І, звичайно ж, надмірна їжа, все смачне. Слава Богу, у нас дуже багата кухня, як і в Україні. Ми всі максимально намагаємося, щоб на застіллі у нас було рясно», - говорить він.

Все грузинське застілля побудовано на тостах. Перший тост - за Господа Бога, за те, що всі зібралися і все в руках Господніх.

«Чергування тостів засноване на найголовнішому почутті нашого життя - любові. Кого ти полюбив першого у своєму житті? Значить, перший тост йде за батьків. Потім йдуть тости за братів, за сестер, потім бабуся, дідусь. Далі ми виходимо на вулицю, зустрічаємо людей, дізнаємося, що вони - родичі. Вип'ємо за родичів. Потім знайомі, які стають нам друзями - п'ємо тост за дружбу», - розповідає артист.

Кожен грузинський тост заснований на людських почуттях: любові до батьків, до наших братів-сестер, своїх родичів, друзів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Потім ми самі створюємо сім'ї - п'ємо за наші родини. За померлих людей, за їх царство небесне теж потрібно випити. Далі вже діти пішли, потім Батьківщина і всі ті почуття, які нас змушують жити. Всі ті почуття, які властиві кожній нормальній людині: любов до Батьківщини, до сім'ї, до батьків, друзів і традицій», - робить висновок Церетелі.

Як повідомляв Знай.ua, Купцова розповіла про перший сольний концерт.

Також Знай.ua повідомляв, що Рибчинський висловився про побиття танцюриста Дорофєєвої: «Адже війна триває, вона скрізь».