Чи можна вважати, що Україна «прогнулася» перед США, прийнявши афганських біженців? На це питання у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» відповідає військовий експерт Олег Жданов.

«Прогин перед США почався ще за згодою прийняти п'ять тисяч біженців. Якби Україна брала їх через Комітет з прав людини або через Червоний хрест, то все оплачувала б ООН, адже це її структури. Але після згоди прийняти п'ять тисяч біженців вони стали вже тільки нашою проблемою. Відповідно, і гроші тепер ідуть наші. Натомість же, я думаю, США запропонували Україні свою лояльність і дружбу. Втім, зараз США більше піклуються про нашу безпеку, ніж ми самі. Хто зараз займається нашою обороноздатністю? Всі, крім нас», - заявляє гість програми.

Він нагадав, що британці готові формувати український флот, а американці поставляють нам військову техніку, зброю та інструкторів.

«Якщо вірити представнику Держдепартаменту Джорджу Кенту, Україна щорічно отримує від США 750 мільйонів доларів військової допомоги. Де ці гроші? Гарне питання. Так ось, я думаю, що за цю саму допомогу і турботу про нашу безпеку американці хочуть щось отримати замість. Наприклад, щоб Україна прийняла п'ять тисяч біженців. На жаль, ми не можемо просто сказати: навіщо нам потрібні ці біженці, у нас своїх проблем вистачає», - каже Олег Жданов.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше глава Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін висловив обурення тим, що українців змусили піклуватися про афганських біженців, не питаючи їхньої згоди.

Також Знай.ua повідомляв про суму, яка знадобиться на утримання цих біженців.