Восьмий рік українська влада не може дати іноземцям, що воювали на Донбасі, громадянство, але надати підтримку афганцям вона вже готова. Детальніше про ці наміри влади розповів керівник Центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін у прямому ефірі на youtube-каналі «Національний корпус».

Як повідомляє націоналіст, з огляду на ситуацію в Афганістані їхні біженці їдуть у всі країни світу, зокрема і в Україну. Принагідно він нагадує про відео, де показано, як афганці тікають з країни на шасі та крилах літаків. «Питання, яке є геополітичним, але стало надзвичайно важливим для українців – це питання афганців, які приїжджають жити в Україну», - підкреслює Жорін.

Українська влада зі свого боку, розповідає він, заявляє про готовність та бажання прийняти до 5 тисяч афганських біженців і надати їм всі умови життя – і помешкання, і роботу. «Нас з вами ставили перед фактом, що ми будемо вимушені забезпечувати біженців з іншої країни, в той час як у нас є величезна кількість іноземних добровольців», - зауважує Жорін.

Він акцентує на тому, що вже восьмий рік іноземні добровольці, які воювали за Україну на Донбасі, не можуть отримати громадянство через бюрократичну систему держави. Окрім цього, додає націоналіст, вони не мають змоги і повернутися у свої країни, оскільки за проукраїнську позицію в Білорусі чи Росії вони просто потраплять у в’язницю. «Їм на зустріч влада за весь цей час не йде. Їм не допомагають отримати умови. На все це байдуже владі», - констатує він.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ставнійчук поміркувала, яку позицію слід було б зайняти Україні в питанні афганських біженців.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, чи можуть афганські події прямо або побічно позначитися на Україні.