У новому випуску програми «Акценти» з блогером Тетяною Резвін глава асоціації ЖБК та ОСББ Костянтин Киричук розповів, чому люди вибирають ЖЕКи, а не ОСББ.

«Люди вибирають ЖЕКи тому, що для цього нічого не потрібно робити, тому що це вже якась усталена система, яка там десь є. До того ж ЖЕК він державний і люди звикли, що це все централізовано зроблено і хтось за це відповідає. Але насправді люди нічого не хочуть робити, тому що їм так зручніше, їм набагато зручніше платити та не знати, що відбувається», - підкреслив він.

Киричук сказав, що, в принципі, різниці між ЖЕКом та ОСББ ніякої немає, тому що і те, і те форма організації, що допомагає обслуговувати житловий фонд. Просто ЖЕК - це вже готова структура, пояснив він, яка була створена при Радянському Союзі, вони мають свої приміщення, у них є свій фонд і давно найнятий персонал. При цьому у кожного ЖЕКу на обслуговуванні знаходиться багато будинків, підтвердив він, і, відповідно, люди більше схильні не займатися цим, а жити по накатаній.

«А ОСББ - це мешканці будинку, які вирішили, що їм не потрібна фірма прокладка у вигляді ЖЕКу, яка так само наймає на роботу співробітників для обслуговування вашого будинку. Якщо у вашому будинку сто квартир і більше, то, в принципі, ви можете вільно найняти самостійно двірника та обслуговуючий персонал. Або укласти договір з фірмою, яка буде до вас надсилати слюсаря чи сантехніка, і він за 15 хвилин буде до вас прибігати й лагодити поламки. При цьому ви самі збираєте і акумулюєте кошти на своїх рахунках, вибравши головою свого сусіда», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Гуманенко розповідав про переваги створення ОСББ в багатоквартирних будинках.

Також раніше для Знай.ua Попенко розповідав, що фонд енергоефективності кредитує тільки ОСББ.