Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла про критичну ситуацію в Україні, що стосується тарифів на газ.

Вона повідомила, що, за заявою глави Нафтогазу Юрія Вітренка, Україна купує газ за завищеною ціною для забезпечення енергобезпеки країни, і зараз в підземних газових сховищах накопичено майже 19 млрд кубометрів газу, цей показник перевищує планові установки. При цьому, додала журналістка, Київ користується, по суті, російським газом, перекуповуючи його у Європи.

«Ціна на газ в Україні для побутових споживачів не зміниться і буде залишатися такою, яка була зафіксована в річному тарифі газопостачальних компаній - це менше або в районі 8 грн. Без транспортування. А по факту зараз Україна утримує ціну за рахунок запасів», - розповіла Завальнюк.

За її словами, на сьогоднішній день в Україні побутові споживачі купують газ за ціною, яка в рази нижча за європейську. Завальнюк пояснила, що українці платять за газ менше, ніж громадяни країн ЄС, а також Азії через те, що в підземних сховищах залишився газ минулого року.

Крім того, журналістка зазначила, що українські постачальники газу можуть продавати ресурс населенню за нижчою ціною, так як в Україні є власний видобуток газу, і це трохи полегшує ситуацію. Вона додала, що у нас населення купує газ по 8 грн, коли на ринку він сьогодні коштує 24 грн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Чесно, на Майдані вже пахне газом, питання часу, коли рвоне. Але от чи стане нам від цього легше? Адже осінь цього року холодна, заморозки ранні і в листопаді прогнозують сніг», - заявила Завальнюк.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Рябцева, що теплова енергія і гаряча вода подорожчають для шкіл, лікарень інших установ бюджетної сфери.

Також раніше для Знай.ua Попенко заявляв, що не зрозуміло, як малі і середні міста будуть розпочинати опалювальний сезон.