Ділянка землі, де стоїть будинок, перебуває у власності ОСББ. Так сказала керівник першої муніципальної школи ОСББ Ірина Головатенко у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

За словами гості програми, право власності на земельну ділянку, де стоїть будинок, закріплене за ОСББ згідно із законом і вони справді оформляють її на себе.

Але, зауважує Головатенко, із цим відбувається певна юридична колізія. «Ти ніби як є учасником і власником цієї земельної ділянки, але за фактом в документах у тебе це жодним чином не відображено», - пояснює вона.

Також гостя програми відзначає, що незаможним українцям жити у старих будинках доводиться надзвичайно важко, а вся цінність старих будинків у центрі міста полягає лише в місці їхнього розташування. «Але довести людина це жодним чином не може, тому що у нас не прив'язана ця земельна ділянка до конкретного документа про власність, який має кожен з нас», - підкреслює Головатенко.

Загалом цю проблему, зауважує вона, вирішити можна було б і в тоді відбулось би прискорення і ринку нерухомості, і реновації, і реконструкції, і модернізації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Киричук розповів, чому люди вибирають ЖЕКи, а не ОСББ.

Також Знай.ua писав про те, що Гуманенко розповів про переваги створення ОСББ у багатоквартирних будинках.