У новому випуску програми «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з журналісткою Любов'ю Завальнюк політолог, кандидат філософських наук Олександра Решмеділова розповіла, як відбулася недовіра українців до банківської сфери і про постійний дефіцит Пенсійного фонду.

«Мені здається, що в колективній пам'яті українського суспільства є ряд глибинних проблем недовіри до держави і до того, що вона зможе забезпечити вам гідну старість. Це багато в чому пов'язано з тим, що маса людей знають обвали, розвали держав і порушення домовленості між громадянином і державою через різні факторів», - сказала вона.

Решмеділова навела приклад про те, як люди накопичували гроші на ощадних книжках на чорний день, а коли він настав, то ні книжки, ні заощаджень вже не було. Це багато в чому підіймає питання про перспективи відносин з банківською сферою, впевнена вона, безпосередньо у фінансовому секторі і Пенсійний фонд теж звідси випливає. Ми бачимо, що у нас є постійний дефіцит Пенсійного фонду, підтвердила вона, і пенсії просто жебрацькі, на які неможливо прожити.

«Найважче в Україні - це бути самотнім пенсіонером, тому що якщо у тебе є діти і родичі, то бути пенсіонером ще допустимо, але якщо ти один, то ти змушений виживати. І ці нюанси дають дуже страшну картинку, тому що видно як пенсіонери зводять кінці з кінцями. А працююче населення у нас скорочується у зв'язку з міграційними робочими процесами. Україні не вистачає працюючого населення», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Завальнюк, що підготовка до введення накопичувальної системи йде вже давно.

Також раніше для Знай.ua Павловський заявляв, що законопроект про накопичувальну пенсійну систему - лобістський.