Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua прокоментувала гучну заяву міністра фінансів про те, що українцям розраховувати на солідарну пенсію не варто, а також розповіла про підготовку накопичувальної системи пенсій.

Вона зазначила, що заява міністра фінансів про те, що розраховувати на солідарну пенсію не варто, шокувала всіх українців. Журналістка розповіла, що сам міністр пояснює це темпами старіння населення: кількість працюючого населення скорочується, а кількість пенсіонерів зростає, а в таких умовах потрібно або самостійно відкладати гроші в недержавні пенсійні фонди, або впроваджувати цю систему на державному рівні.

Тому міністр вважає, що забезпечити пенсіями в майбутньому нинішнє активне населення можна тільки через впровадження накопичувальних пенсійних фондів, і запевнив, що це не стосується тих, хто вийде на пенсію через п'ять років - ця категорія вже запізнилася відкладати собі на ситу старість.

«Підготовка до введення накопичувальної системи йде вже давно, будь-які спроби розпіарити в ЗМІ дане нововведення відразу ж викликає народне обурення. Законопроект, який пропонують, невигідний всім, крім тих, хто його розробив», - вважає Завальнюк.

За її словами, щоб заспокоїти людей навесні цього року проєкт відправляють на доопрацювання і тоді ж анонсують, що восени представлять новий закон. Журналістка допустила, що він вже готовий, але розуміючи, що новий варіант не влаштує громадськість, представники влади починають залякувати населення.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Річ у тім, що торкнеться дане нововведення категорії 40+, саме вони стануть першопрохідцями цієї реформи, яка не факт, що буде працювати. Ті, хто вже на пенсії – не сподівайтеся на поліпшення ваших доходів, даний закон під це не заточений. Щоб люди не бунтували, їх починають лякати. Ну що може бути страшніше голодної старості? Правильно, тільки її очікування», - заявила Завальнюк.

Раніше Знай.ua повідомляв, що Завальнюк розповіла, як будуть відбуватися перевірки одержувачів субсидій.

Також Знай.ua писав про те, що Завальнюк розповіла, в яких випадках можуть позбавити житла за борги по комуналці.