Чи була остаточно розслідувана справа про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе? Про це у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» розповідає учасник розслідування, колишній заступник Генерального прокурора України Олексій Баганець.

«На мій погляд, вбивство Гонгадзе сьогодні повністю розкрито, по ньому є два вироки. І, на відміну від справи про вбивство Шеремета, ці вироки вступили в законну силу. Були засуджені й співучасники вбивства – офіцери зовнішньої розвідки МВС України, і безпосередній убивця. Втім, сам я в той час посаду вже не займав. На суді все піднесли так, що вбивця Гонгадзе просто вийшов за межі домовленостей. Нібито насправді, коли журналіста вивозили в ліс, вбивати його ніхто не планував, його збиралися тільки залякати. Тобто фактичні вбивці покарані та злочин розкритий», - зазначає юрист.

Також він прокоментував можливу причетність до цього вбивства високопоставлених посадових осіб.

«Я з 2001 року заявляв: у справі про вбивство Гонгадзе ніщо не вказує на те, що воно було замовним. Ми зі слідчими прослухали всі аудіозаписи з кабінету Кучми, які нам вдалося добути. Ніде в цих записах ніщо не вказує на те, що Кучма чи Литвин замовляли вбивство журналіста. Цього ніде не було», - запевняє Олексій Баганець.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше вбивця Гонгадзе був засуджений до довічного позбавлення волі.

Також Знай.ua повідомляв про те, що перший Генеральний прокурор України Віктор Шишкін схарактеризував значущість Гонгадзе в суспільстві.