У програмі «БДСМ Україна» депутат Верховної Ради України I, II, III скликань, перший Генеральний прокурор України, Суддя Конституційного Суду Віктор Шишкін пояснив, чи справді метою справи Георгія Гонгадзе було взяти на гачок Кучму, який тоді був президентом України.

Гість програми зазначає, що не один Гонгадзе загинув, були й інші журналісти. У приклад він наводить Олександрова, Дерев’янка та Бойка. «На дошці біля Національної спілки журналістів, здається, шістнадцять прізвищ убитих журналістів», - підкреслює Шишкін.

Тим не менш, каже експерт, Гонгадзе – не знащуча фігура. «Сам Гонгадзе для суспільства був більш значущою фігурою як журналіст», - стверджує він. Шишкін пояснює, що ця справа набула такого резонансу, оскільки Гонгадзе був і радіожурналістом, і тележурналістом, і працював на друковані видання, і мав багато контактів і зв’язків при владі. Словом, підкреслює юрист, відома особа.

Та найбільше досягнення Гонгадзе, розповідає Шишкін, - вихід в інтернет. «Перша інтернет-газета на нашій території під назвою «Українська правда» з’явилася завдяки Гонгадзе», - зазначає він. Експерт пояснює, що на той момент в Україні інтернету як такого не було, а відтак перша інтернет-газета стала дійсно проривом.

Як він розповідає, тоді гинули журналісти, які не приховували правди, а напруга та невдоволення суспільства поступово зростали. «І тут іще гине Гонгадзе: відрізана голова, викрадення та інше. І це була ота краплина, яка підняла суспільство», - констатує Шишкін.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Шишкін заявив, що президентські вибори 2019 року – це операція «Кучма, другий тур».

Також Знай.ua писав про те, що Шишкін розповів, як Кучма отримав законодавчу владу і вийшов з-під удару прокуратури.