В яку суму обходяться місцеві, зокрема, київські депутати своїм виборцям? Про це у програмі «Суть подій» розповідає лідер партії «Рідна країна» Микола Томенко.

«Депутати Київради створили для своїх потреб фонд, який щорічно обходиться в мільярд гривень. Тобто стільки ми даємо депутатам на посадові витрати та на своїх помічників. Це не рахуючи всілякі відкати та плату за голосування – адже зрозуміло, що забудовники за нього платять, всі це прекрасно знають. А тут ще й офіційно – така сума з бюджету. Наприклад, якби я входив в уряд, то сказав би: економіка у нас убита, нічого хорошого чекати не варто – значить, ми самі повинні показати приклад економії. Потрібно радикально скоротити витрати на утримання самої влади», - говорить політик.

За його словами, така ситуація характерна не для одного Києва.

«У сільській місцевості у нас є ОТГ, керівники яких з преміями отримують в місяць від 30 до 100 тисяч. А мінімальна пенсія у нас зараз – 1800 з чимось. Друзі, вам не соромно за такі речі? При цьому в самих ОТГ немає ні доріг, ні іншої інфраструктури, зате у чиновників величезні зарплати», - констатує Микола Томенко.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він висловлював думку, що влада не має наміру відправляти у відставку Дениса Шмигаля, оскільки він їй вигідний.

Також Знай.ua повідомляв, що Томенко прокоментував спільні військові навчання Росії та Білорусі.