Оскільки стан справ в Україні дещо відрізняється від блискучого, то виникає питання: хто буде за це відповідати? Ситуацію у програмі «Романенко. Бесіди» коментує політконсультант Руслан Рохов.

«Насправді епоха бідності в нашій країні не пройшла. І за це доведеться комусь відповідати – не тому, хто дійсно винен, а тому, кого призначать крайнім. На кого вкажуть всі центральні ЗМІ? Чи підуть мери на те, щоб сказати, що проблема в Нафтогазі? Чи вони будуть мовчати про домовленості в офісі? Адже були домовленість про те, що вони не називають джерело проблеми. Багато що залежить від того, чи зможуть мери домовитися між собою і зайняти консолідовану позицію. Найближчим часом, до початку зими, всі баталії будуть йти в цій сфері. Хто у всьому винен? Це – зав'язка, а розв'язка, я вважаю, буде вже в грудні. Якщо в масовій свідомості у всьому будуть винні Нафтогаз, уряд і президент, то, швидше за все, будуть дострокові перевибори, щоб у всьому звинуватити колишній склад уряду. Потрібен буде спосіб скинути негатив», - каже гість програми.

На його думку, якщо в усьому виявиться винна центральна влада, то на вибори доведеться йти якомога швидше.

«Але якщо винною у положенні справ виставлять місцеву владу, то перевибори не знадобляться. Київ завжди зможе сказати: ви вважали своїх мерів хорошими, а вони виявилися ось якими», - вважає Руслан Рохов.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Руслан Бортник заявив, що нинішній політичний сезон виявиться для України багато в чому переломним.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку політика Миколи Томенка, головною темою цієї осені стане боротьба з олігархами.