Чи можуть парламентські вибори в Росії вплинути на стан справ в Україні? Свою думку про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» висловлює політичний аналітик Валентин Гладких.

«Підсумок російських виборів ніяк не позначиться на Україні. І річ не тільки в тому, що, за великим рахунком, склад Державної думи не оновиться – я маю на увазі не конкретних особистостей, а політичні сили. Потрібно враховувати, що російська Держдума не є самостійним політичним інститутом. Це – продовження президента Путіна, тобто той орган, який легітимізує його рішення. Легітимізує, але не приймає. Це зовсім не моя думка, так говорять і багато російських політологів. Причому значна частина цих рішень очевидно виходить за межі здорового глузду», - говорить експерт.

Він також провів паралель між станом справ в Росії та в Україні.

«Таке відбувається в багатьох країнах. Якщо в парламенті монобільшість формує уряд, то вже не він існує при парламенті, а парламент – при уряді. Втім, і в західних країнах значна частина законодавчих ініціатив виходить від уряду. Це природно, адже організаційний і кадровий потенціал у нього вище», - вважає Валентин Гладких.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, жителів окупованій частині українського Донбасу автобусами звозять в Ростовську область на голосування.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Юрій Подоляка прокоментував парламентські вибори в Росії.