У новому випуску програми «Акценти» з блогером Тетяною Резвін президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк розповів, як пандемія вплинула на українську медицину.

«Кожна пандемія змінює свідомість і ставлення, якщо подивитися на історію людства, то можна подивитися на історію пандемій. Була епоха віспи, чуми, сифілісу і змінюється все, не тільки медицина, і це змінює свідомість. Ця пандемія теж змінила свідомість і ще змінить. Ми бачимо, що медицина - це щось, що має бути готове завжди. Скрізь завжди хочуть економити і не платити, і у 2019 році в Німеччині хотіли скоротити кількість лікувальних ліжок у два рази», - розповів він.

Сердюк сказав, що прийшов 2020 рік з пандеміями і німці були дуже раді, що вони цього не зробили, не встигли, тому що з приходом коронавірусу вони зрозуміли, що це їм треба. А в Іспанії і Італії, де повністю приватна медицина, підтвердив він, відбулися серйозні проблеми. Тому якщо говорити про питання пріоритету, вважає він, то ця пандемія дозволила зберегти інфекційні стаціонари.

«Інфекційні хвороби виникають у зв'язку з якимись епідемічними процесами. Інфекційні лікарні хотіли закрити по всій Україні, але пандемія дозволила відтягнути цей процес, а чи поміняють підходи і зроблять висновки – ми подивимося», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Лісневської, що формально на листочку безкоштовна медицина є.

Також раніше для Знай.ua Лісневськая розповідала, як покращити реформу сімейної медицини.