У новому випуску програми «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з журналісткою Любов'ю Завальнюк експерт з питань соціальної політики Андрій Павловський розповів про відповідальність влади за ціни на газ.

«Ми зараз пожинаємо наслідки тих наших гарячих голів та креативних реформаторів, яким чомусь захотілося прив’язати ціни на газ, а відповідно й тарифи до цін німецьких хабів. А тепер ми бачимо, як в європейських хабах ціни підіймаються до тисячі доларів. Відповіднім чином по комерційній ціні буде отримувати газ й наша українська промисловість, яка стає тоді вже зовсім неконкурентоспроможною на європейських ринках», - підкреслив він.

Павловський сказав, що від ціни на газ напряму залежать ціни на тарифи, тому житлово-комунальні тарифи з початком опалювального сезону виростуть у півтора-два рази. Парадокс у тому, вважає він, що при такому значному зростанні тарифів чомусь у проєкті державного бюджету заклали суму на субсидії таку ж саму, як і у минулому році, хоча тарифи будуть вдвічі більшими.

«Останніми роками прослідковується тенденція, що центральна влада всі успіхи хоче забрати собі, а всі проблеми економічні та соціальні спихнути на місцеве самоврядування. Вони скасовують транспортні пільги й кажуть, що це на розгляд місцевої влади за наявності коштів в місцевих бюджетах можете компенсувати. Так само і з комунальними послугами, от буде значне зростання тарифів, ви компенсуйте цю різницю за наявності коштів в місцевому бюджеті. Тому центральна влада всю відповідальність перекладає на місцеві бюджети», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенко, що з тарифами по опаленню ситуація набагато складніше, ніж з електроенергією.

Також раніше для Знай.ua Рябцев пояснював, коли, чому і для кого придумали субсидії.