Політолог Вадим Трюхан в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, навіщо Сполучені Штати Америки, Велика Британія та Австралія утворили воєнний альянс проти Китаю.

“В будь-якому союзі, який має оборонне спрямування, є, як правило, дві мети. Або одночасно, або одна з них. Одна мета, це протидія комусь, чи якісь іншій загрозі, як-то якісь державі, чи якомусь явищу. Як-то тероризм. А інші мета — це самоствердження. Чи збільшення свого впливу на регіональній чи політичній арені. В даному випадку, мені здається, тут ідеться про дві якраз мети. І про протидію якраз Китаю, до речі, не Росії, а Китаю, і про реалізацію ідеї повернення у велику геополітичну гру”, - сказав Трюхан.

За його словами, перемовини щодо союзу АКОС відбувались дуже таємно, тому Франція навіть не знала про альянс.

“От ця от секретність, от ця раптовість цього створення, вона здивувала всіх. В тому числі і міжнародних оглядачів, які працюють в Україні… Я знаєте чого непокоюся, що Макрон будучи такою емоційною людиною, яка має певні амбіції, він може настільки образитися, що навіть десь модернізує свою політику по відношенню до того ж самого Китаю, тієї ж самої Росії. “Ах, я вам не люб? Ну, я буду більше з другом Володимиром працювати, і з Сі Цзіньпіном”. Я думаю, що це серйозна помилка британської і американської дипломатії”, - додав політолог.

Він зазначив, що доцільніше було б утворити союз у складі всього НАТО.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Ставнійчук заявив, що Україна, як країна пострадянського простору, має рухатись до цивілізованого світу.