Які перспективи очікують Володимира Зеленського на Генеральній асамблеї ООН? Про це у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» розповідає політичний експерт Олексій Якубін.

«Зеленський зараз навряд чи знову зустрінеться з Байденом. Для українського президента цей захід стане, скоріше, можливістю показати, що у нього, на відміну від попередників, є можливість виступати, його запрошують, у нього є трибуна. Генеральна асамблея дає можливість зрозуміти, наскільки порядок окремої країни вписаний у світовий порядок. Кримська платформа показала, що кримське питання перейшло з розряду глобальної безпеки в розряд безпеки регіональної. За ці роки відбулася зміна статусу», - вважає гість програми.

На його думку, якби цього не сталося, то на зустрічі Кримської платформи був би присутній хтось із лідерів країн Великої сімки.

«Зустріч Кримської платформи замислювалася як саміт, тобто передбачала участь лідерів. Але лідерів там не було ні з G7, ні з G20. Зеленський прагне показати, що він створив новий формат, аналогічний Нормандському, але, по суті, такий формат не створений. Створений тільки дискусійний майданчик», - говорить Олексій Якубін.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше юрист Марина Ставнійчук заявила, що українська дипломатія зробила помилку, поставивши на перше місце в ООН питання Криму.

Також Знай.ua повідомляв про поїздку Володимира Зеленського на засідання Генеральної асамблеї ООН.