Чи почує світ голос України на засіданні Генеральної асамблеї ООН? Свою оцінку ситуації у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» дає заслужений юрист України Марина Ставнійчук.

«В останні п'ять років Генасамблея ООН щоосені приймає резолюцію по Криму. Але на практиці це мало що змінює. Створення Кримської платформи у нас заведено вважати великим політичним успіхом, але при цьому потрібно враховувати деякі обставини. Всі країни підтримують нашу територіальну цілісність, але понад формальної підтримки України жодна держава не вважає за потрібне щось робити. Так, зараз українське питання включене до порядку денного Генеральної асамблеї, і багато країн проголосували за це. Є надія, що чергова резолюція буде схвалена. Але потрібно мати на увазі, що зараз і ООН, і інші міжнародні організації самі переживають кризу», - зазначає гостя програми.

За її словами, зараз можливості таких організацій істотно обмежені.

«Звичайно, для України важлива підтримка Генасамблеї – вона дає можливість спілкуватися на міжнародному рівні. Але, на мій погляд, українська дипломатія зробила помилку, поставивши на перше місце питання Криму. Так, буде чергова резолюція – ну і що? Адже нам в першу чергу потрібен мир на Донбасі», - каже Марина Ставнійчук.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв про майбутню поїздку українського лідера Володимира Зеленського на засідання Генеральної асамблеї ООН.

Також Знай.ua повідомляв, що Ставнійчук прокоментувала підсумки зустрічі Зеленського і Байдена.