Чи достатньо газу в українських сховищах для потреб наших громадян? Про це у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розповідає експерт Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

«Того газу, який за рік видобуває «Укргазвидобування», повністю вистачає на забезпечення населення теплом. На тому газі, який ми споживаємо, немає позначки, імпортний він чи вітчизняний. А за внутрішніми документами «Нафтогазу» він проходить як газ українського видобутку. Так що з приводу газу для населення у мене побоювань немає. Україна в рік видобуває близько 20 мільярдів кубометрів газу, а для населення і ЖКГ йде близько 14 мільярдів. Решту добувають приватні компанії за угодою про розподіл продукції», - говорить гість програми.

Він також пояснив, чому українського газу все-таки не вистачає.

«Загальний баланс газу в Україні – близько 29 мільярдів кубометрів. Тобто для того, щоб повністю закрити загальнонаціональне споживання газу, треба купувати з боку близько 9 мільярдів кубометрів. Раніше їх купували у «Газпрому», а тепер замість нього – європейський хаб і європейські ціни. І ці ціни зростають. Імпортний газ для української промисловості коштує дорого», - зазначає Олег Пендзин.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він назвав причини, за якими цукор в Україні дорожчає.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Пендзина, ціни на продовольство в Україні європейські, а доходи населення – ні.