Ізраїльські системи протиракетної оборони можуть бути ефективними лише в Ізраїлі, але аж ніяк не в Україні. Так сказав лідер Національного Корпусу Андрій Білецький у своєму блозі.

Як розповідає націоналіст, зараз Офіс Президента заявляє про свої великі успіхи. «Україні будуть поставлені системи протиракетної оборони від США – це ізраїльська система «Залізний купол» або «Iron Dome», - зазначає він. Тим не менш, Білецький акцентує на тому, що таке задоволення не з дешевих і Ізраїль може собі це дозволити, на відміну від України.

Водночас він не заперечує ефективність системи «Iron Dome», але акцентує на умовах її використання. Зокрема, каже лідер Нацкорпусу, Ізраїль – це багата країна з невеликою територією. «9 батарей, які стоять на озброєні Ізраїлю, кожна з них покриває 150 квадратних кілометрів: вони прикривають не всю територію Ізраїлю, а виключно густонаселені райони великих міст», - пояснює він. Також Білецький додає, що ті терористичні угрупування, з якими воює Ізраїль, мають не такий вже й великий військовий потенціал.

В України ж, каже націоналіст, ситуація інша: велика територія, економічні проблеми, довга лінія фронту і значний індустріальний потенціал супротивника. А відтак, підсумовує лідер Нацкорпусу, Україні знадобиться більша кількість систем ПРО, на що держава просто не має коштів.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Білецький розповів, скільки влада готова витратити на афганських біженців.

Також Знай.ua писав про те, що Білецький розповів про ізраїльський досвід мілітаризованої нації.