Що таке «тухлий оселедець» та як він працював проти асоціації з ЄС, у програмі «Tiger news» розповів викладач Києво-Могилянської академії, експерт з інформаційних воєн і конкурентної розвідки Дмитро Золотухін.

Він нагадав, що ще у 2013 році Росія почала спекулювати на ЛГБТ-тематиці. Саме в цей час в інформаційному просторі почала мусуватися історія Ірини Бергсет. Це росіянка, яка вийшла заміж за норвежця. Вона була пов’язана з міжнародним скандалом через нібито секс її чоловіка з її дитиною. Росія її дуже захищала.

«А вже у 2014 році ця Ірина Бергсет в Криму кричала, що у Данії 100 тисяч зоофілів відкривають зооборделі, і тому треба ненавидіти країну. Це був такий кейс», - розповів він.

Тема нетрадиційних сексуальних орієнтацій з’явилася якраз тоді, коли розпочалася кампанія «Український вибір». Фактично вона була спрямована проти підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

«Цим технологіям сотні років. Навіть Євген Кисельов, який сьогодні працює ведучим на телеканалі Україна 24, казав, що коли він навчався у вузі, в них був предмет пропаганда і робота, в тому числі, у військовому контексті. Кисельов каже про дуже простий прийом, який зветься «тухлий оселедець». Ти береш щось погане, чіпляєш до свого об’єкту, який ти хочеш замочити, і він починає смердіти, як тухлий оселедець. Дуже все просто», - пояснює експерт.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Потрібно було нівелювати будь-які спроби створити гарний інформаційний бекграунд для асоціації України та Європейського Союзу. Щоб звести нанівець ці потуги, цю технологію й застосували, каже Золотухін.

Як повідомляв Знай.ua, Шеховцов назвав імена кремлівських агентів, що діють проти України.