Досвід яких країн Україні варто було б врахувати при організації пенсійної системи? Свою думку про це у програмі «Суть подій» на каналі «Знай.ua» висловлює політик Євген Рибчинський.

«Дуже цікава пенсійна система в Ірані, який в цьому плані багато чого перейняв у арабських країн, хоч сам і не відноситься до їх числа. В Ірані пенсія виплачується тому, хто утримує сім'ю. Якщо ж, наприклад, дорослий син заробляє гроші, але не хоче утримувати старих батьків, то він зазнає кримінального переслідування. І це, як не дивно, працює. І в Єгипті основні витрати працюючих молодих людей йдуть на утримання батьків. А тепер для порівняння візьмемо нашу країну. Близько 10 мільйонів українців працюють за кордоном, і за 2020 рік вони перевели в країну від 16 до 20 мільярдів доларів. Уряд хоче обкласти заробітчан податками, хоча насправді їм потрібно ставити пам'ятники», - вважає гість програми.

За його словами, саме такі люди привозять гроші в країну, чиновники ж, навпаки, крадуть їх і вивозять.

«Саме українці, які працюють за кордоном, в першу чергу й утримують свої сім'ї. Зі своїх заробітків вони не платять до Пенсійного фонду, але фактично виконують його функцію», - каже Євген Рибчинський.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше журналістка Любов Завальнюк розповіла про умови для отримання десятиразової пенсії.

Також Знай.ua повідомляв, що голова ради Української асоціації адміністраторів пенсійних фондів Олена Сотскова запропонувала свій проєкт реорганізації пенсійної системи.