Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua назвала категорії пенсіонерів, яким за законом належить десятикратна виплата, а також розповіла, яким критеріями вони повинні відповідати, щоб її отримати.

Вона повідомила, що правила пенсійного забезпечення працівників освіти дозволяють отримати виплату в десятикратному розмірі.

«Українським законодавством передбачено виплати пенсіонерам у десятикратному розмірі, це стосується громадян, які всю свою трудову діяльність присвятили роботі у сфері освіти», - повідомила Завальнюк.

Журналістка розповіла умови для отримання таких виплат, відповідно до яких грошова допомога виплачується особам, які на день досягнення пенсійного віку працювали в закладах та установах державної або комунальної форми власності на посадах, що дають право на призначення пенсії за вислугу років відповідно до пунктів «є» - «ж» і мають страховий стаж на таких посадах 35 років - для чоловіків, 30 років - для жінок, а також якщо вони до цього не отримували будь-яку пенсію.

«Порядок обчислення страхового стажу, що дає право на призначення грошової допомоги, та її виплати затверджений постановою Кабінету Міністрів України. Претендувати на цю грошову винагороду можуть педагоги, які весь робочий стаж отримали працюючи в державних або комунальних закладах, де є право на отримання пенсії за вислугу років. Стаж повинен бути нарахований на тих посадах, які передбачають отримання пенсії», - говорить Завальнюк.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

За її словами, в цю категорію входять працівники загальноосвітніх установ: вчителі, директори, вихователі, викладачі; працівники дошкільних установ: директори, завучі, музичні керівники; працівники позашкільних установ: керівники, завучі, художні керівники, директори та їхні заступники.

«Фінальний розмір винагороди у кожного буде різним, адже пенсія нараховується в залежності від робочого стажу, розміру зарплати і суми страхових внесків, які з неї стягувалися», - зазначила Завальнюк.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенко, що з тарифами по опаленню ситуація набагато складніше, ніж з електроенергією.

Також раніше для Знай.ua Рябцев пояснював, коли, чому і для кого придумали субсидії.