У Миколаївській обласній державній адміністрації повідомили, що за п'ять років у Вітовському районі Миколаївської області у жителів збільшилася кількість онкологічних захворювань, при тому, що в інших районах кількість знизилася.

Про це сказано у зверненні голови ОДА Віталія Кіма до Кабінету Міністрів України, пише портал Преступности.нет.

Як відомо, глава Миколаївської обласної державної адміністрації Віталій Кім попросив Кабінет Міністрів України перевірити, наскільки дійсно шкідливі відходи червоного шламу, які залишаються від виробництва бокситів Миколаївським глиноземним заводом.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

У зверненні йдеться про те, що у жителів Вітовського району з 2015 по 2020 рік смертність від онкологічних захворювань зросла на 14,8%, а в області – зменшилася на 21,8%.

«За даними Управління охорони здоров'я Миколаївської обласної державної адміністрації захворюваність населення Вітовського району Миколаївської області злоякісними новоутворення за період 2015-2020 роки збільшилася на 0,7%, при тому, що в області за цей період зменшилася на 5,1%. Смертність населення через онкологічні захворювання протягом зазначеного періоду у Вітовському районі збільшилася на 14,8%, а в області – зменшилася на 21,8%. Це може свідчити про несприятливі умови проживання населення в районі розміщення ТОВ «НГЗ», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Миколаївський Апеляційний суд у вівторок, 21 вересня, розглядав матеріали за скаргами на рішення суду про стягнення з «Миколаївського глиноземного заводу» 9,2 мільярдів гривен компенсації.

Як відомо, 26 травня цього року заводський райсуд Миколаєва задовольнив позов активістів громадської організації «Стоп Шлам» проти Миколаївського глиноземного заводу і постановив виплатити 9,2 мільярда гривен в якості моральної компенсації за шкоду від шламу. На НГЗ заявили, що будуть ще подавати апеляцію. ГО "Стоп Шлам" також подав апеляцію, оскільки незадоволений

Зазначимо, що перед засіданням біля будівлі суду пройшли мітинги і працівників НГЗ, і прихильників організації «Стоп Шлам». Обидві сторони, розділені співробітниками поліції, намагалися перекричати один одного своїми гаслами.