Ймовірність проведення дострокових виборів навесні 2022 року залежить від того, чи ухвалять закон про олігархів. Так сказав голова політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко у програмі «А як насправді?» з Мирославою Бобровською.

Томенко називає закон про олігархів альфою і омегою всіх прогнозів на весну 2022 року. «Якщо, наприклад, він не проходить — ну, а що тоді президента, ніхто не слухається? Рідна фракція не слухає, рідна партія не слухає», - пояснює він.

А тому політик вважає, що Зеленський буде переконувати депутатів голосувати за закон, водночас єдиним переконанням є вибори. «Коли стане питання забрати мандат, чи з огидою проголосувати — думаю, вони з огидою проголосують», - підкреслює він.

За словами Томенка, 70% сьогоднішніх депутатів «Слуги народу» можуть не йти на перевибори після дострокових виборів. Тим не менш, каже він, загалом багато депутатів до цього готується, про що говорить і риторика, і реклама у соцмережах.

Загалом же політик передбачає 2 сценарії, за якими можуть розвиватися події, один із них – радикальний.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що олігархи не будуть подавати електронну декларацію.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко розповів, у яку суму обходяться місцеві, зокрема, київські депутати своїм виборцям.