Журналістка Любов Завальнюк у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua розповіла, як в домашніх умовах лікувати застуду і які народні методи можна використовувати для полегшення симптомів.

«Почнемо з причини, адже застуда – це наслідки. Нам в дитинстві говорили: «Замерзнеш на вулиці - захворієш»? Існує думка, що застуда може з'явитися від переохолодження. Фрази «Одягайся тепліше», «Не сиди на протязі», «Замерзнеш – захворієш», мабуть, знайомі чи не кожному з нас», - каже Завальнюк

За її словами, імунологи впевнені, що після переохолодження активізуються віруси, або патогенні мікроорганізми, які провокують розвиток захворювання, а переохолодження може лише посприяти розвитку інфекції. Основною причиною, зазначає журналістка, є вірус, що знаходиться в організмі людини.

Також Завальнюк розповіла про користь поширених народних методів боротьби з симптомами застуди. Наприклад, зазначила журналістка, частим симптомом інфекції є нежить, подолати який в домашніх умовах може допомогти промивання сольовим розчином. За її словами, він за своєю консистенцією близький за складом до сироватки крові, тому він не розглядається організмом як щось чуже, а його користь велика: слизова в носі постійно зволожується, не пересихає, тому людина одужує швидше.

Крім того, вона зазначила, що вдома можна приготувати гарячий напій, який через пару з високою температурою полегшить симптоми застуди – додати в гарячий чай м'яту, ментол і ромашку, адже вони полегшують носове дихання, або приготувати напій із шипшини з медом. Журналістка також прокоментувала використання парових інгаляцій.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Парові інгаляції забороняються при підвищеній температурі, частій носовій кровотечі, гіпертонії, проблемами з серцем і легеневій недостатності. При відсутності протипоказань гаряча пара проникає в носопролиг, полегшує відходження слизу, виводить алергени», - розповіла Завальнюк.

Ефективні інгаляції, за словами журналістки, на основі ромашки або гарячої відвареної картоплі.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Лісневської, що формально на листочку безкоштовна медицина є.

Також раніше для Знай.ua Лісневська розповідала, як покращити реформу сімейної медицини.