У новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін експерший заступник Генерального прокурора України Микола Голомша розповів, чому слово олігарх негативно сприймається у всьому світі.

«Олігарх - це людина, яка правдами й не правдами здобула матеріальні блага, при тому що володіє державними й недержавними благами. Це людина, яка заводить у владу своїх людей, має засоби масової інформації, має зв'язки з криміналітетом. Олігарх у разі потреби залякає людину, через свої ЗМІ може облаяти людину, а через куплені ним правоохоронні органи та суди засудити або виграти при будь-яких обставинах», - розповів він.

Голомша вважає, що саме тому держава дуже правильно взяла на сьогодні курс на боротьбу з олігархами. Колись приватизація державних монополій мала за мету підмінити державні монополії та працювати на благо людей, вважає він, але замість цього ми отримали більш потужні монополії тільки вже приватні. В одного з українських олігархів, підтвердив він, на сьогодні зосереджено у руках 50% валютної виручки України та 33% ВВП.

«У такому випадку держава зобов'язана дробити ці монополії. Я вже не кажу, яким шляхом здобувалось все це. Після відтворення незалежності України Кремль тридцять років корумпував нашу владу та заволодівав нашими стратегічними об'єктами. І на сьогодні вони мають у своїх руках ті генеруючи компанії, які дають нам тепло, де ми залежні від них. Завдяки Кремлю у нас створилася ціла плеяда олігархів, які дуже тісно пов'язані у своїй виробничій діяльності з РФ. У зв'язку з цим ми маємо дуже багато колаборації в Україні скрізь», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що олігархи не будуть подавати електронну декларацію.

Також Знай.ua писав про те, що Томенко розповів, у яку суму обходяться місцеві, зокрема, київські депутати своїм виборцям.