Ексзаступник генерального прокурора України Микола Голомша в ефірі програми «А як насправді» з Мирославою Бобровською розповів, чому існують всі підстави вважати смерть В’ячеслава Чорновола вбивством із політичних мотивів.

Голомша розповів, що саме в той роковий день, коли Чорновіл збирався їхати у Київ, він прийняв рішення йти в президенти. За словами ексзаступника, до того часу Чорновіл приховував свої наміри і жодного разу не заявляв про це.

«Він помічав стеження за собою. Це стеження помічали і члени партії Народного руху України. Висунули версію про вбивство Чорновола як кандидата в президенти, який прийняв про це рішення, озвучив це своїм партійцям. Вони знали, що на наступного дня він заявить про це і обгрунтує, чому Удовенко не йде в президенти», - розповів Голомша.

За його словами, всі ці факти дали підстави підозрювати про усунення В’ячеслава Чорновола як кандидата у президенти, тож була висунута така версія та розпочато розслідування, оскільки від партійців була отримана інформація про стеження за Чорноволом.

«Було доручено Сергію Вольченку поїхати по цьому маршруту з відповідними повноваженнями – виїмки, обшуки, провести перевірку стеження співробітниками міліції за Чорноволом», - зазначив Голомша.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Втім, за його словами, згодом через зміну політичної кон’юнктури справу безпідставно було передано, і у Голомші більше не було доступу до матеріалів.

Як повідомляє Знай.ua, раніше вбивця Гонгадзе був засуджений до довічного позбавлення волі.

Також Знай.ua повідомляв про те, що перший Генеральний прокурор України Віктор Шишкін схарактеризував значущість Гонгадзе в суспільстві.