Що являє собою сьогодні Укроборонпром? Про це у програмі «Романенко. Бесіди» розповідає голова ради директорів і засновник інвестиційної компанії «ТЕКТ» Вадим Гриб.

«Зараз Укроборонпром – це близько дев'яти мільйонів квадратних метрів нерухомості та сім з половиною тисяч гектарів землі. Експерти вважають, що в основному виробництві не залучено від 40 до 50 відсотків цих активів. А коштують вони, за їхніми даними, від 700 мільйонів до мільярда доларів. В цьому році в бюджеті на оборонну промисловість виділили 32,9 мільярда гривень. Але і про цей мільярд доларів забувати не варто. Тобто в оборонній промисловості планується освоїти близько 55 мільярдів, але як це освоїти? Такі гроші не можна освоїти на 12 підприємствах – потрібна якась історія, потрібна легенда. І ось нам кажуть: ми будемо розвивати виробництво, будемо віддавати борги», - зазначає гість програми.

Але, за його словами, план розвитку так і не опублікований, і на що саме будуть витрачати гроші, не ясно.

«Головна складова корупційності Укроборонпрому – це його секретність. Я пам'ятаю, як Гладковський шептався про те, як пустити контракти по закритому тендеру. Ти завжди можеш закритися державною таємницею. А що ти при цьому реально робиш? Ось в США все оборонні підприємства – приватні. Таємницею може бути технологія, але не саме замовлення», - говорить Вадим Гриб.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше політолог Тарас Загородній прокоментував скандал з грантом від Укроборонпрому для Тимофія Милованова.

Також Знай.ua повідомляв, що експерт Віталій Немилостивий вказав на умову розвитку української оборонної промисловості.