Політолог Руслан Бортник у своєму блозі «Підсумки тижня» розповів, як замах на Сергія Шефіра може вплинути на інформаційний простір і внутрішню політичну ситуацію в Україні.

Він зазначив, що після цієї події інформаційний простір в Україні почав деформуватися в небезпечному напрямку.

«У будь-якому випадку, замах на Шефіра інтенсифікує політичні процеси в Україні і може виступити каталізатором для більш радикальних дій влади або переформатування державної політики. Адже цей замах, безумовно, вже вплинув на прийняття закону про олігархів», - вважає Бортник.

Крім того, за словами політолога, замах впливає на позитивні рейтинги влади, а також дає привід для «закручування гайок» або продавлювання непопулярних, неоднозначних рішень, роботи по ЗМІ і так далі.

«Тепер після замаху владі протистоять не просто опоненти якісь, а терористи, всі, хто підтримують їх – теж терористи. І тепер влада знову на світлій стороні проти зла. По-друге, цей замах підсилює роль Сергія Шефіра в команді, хоча ще недавно говорили, що у нього серйозні проблеми, і Шефір нібито навіть збирався у відставку», - розповів Бортник.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

На його думку, не можна також виключати, що цей замах може дестабілізаційно вплинути на команду влади, і багато представників дійсно виглядають в якійсь мірі злякано. За словами політолога, те, що Верховна Рада навіть не приступила до розгляду податкового законопроєкту, теж може бути наслідком цього переляку або домовленості.

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко заявив про замах на Шефіра, що це дуже поганий прецедент.

Також для Знай.ua Загородній заявив, що замах на Шефіра – це кримінальна розборка.