У програмі «Романенко. Бесіди» український правник, громадський діяч Геннадій Друзенко прокоментував замах на вбивство Сергія Шефіра та назвав ймовірні причини цього злочину.

Правник припустив, що це продумана операція – не справжній замах і не намагання вбити Шефіра, а намагання натиснути в Зеленському емоційний гачок, здійснивши замах на близьку до нього людину, яку він вважає другом.

Друзенко нагадав, що існує теорія про те, що це намагання олігархів вплинути на нинішню ситуацію із деолігархізацією. Також за словами правника, тепер є дієвий інструмент у вигляді рішень РНБО, завдяки якому не потрібно ходити в суд.

«Знову ж таки це дуже поганий прецедент. Що стало прологом до великого терору Сталіна? Вбивство Кірова. Вороги не дремлют», - зазначив Друзенко.

Він додав, що включається теорія про загострення класової боротьби, адже навіть з ОП йде наратив про те, що влада «наступила на п’яти» олігархам, тож вони вирішили помститись. На думку правника, у кожного олігарха є свої скелети у шафі, в тому числі кримінального характеру.

Популярні новини зараз
На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

«Рівень виконання говорить про те, що насправді якби це були олігархи – напевно б виконали краще. Тут, очевидно, саме було завдання не так когось вбити – слава Богу, всі живі – як включити в президента трігер», - вважає Друзенко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше колишній заступник генерального прокурора Микола Голомша висловив припущення, що метою замаху на Шефіра могло бути залякування органів влади.

Також Знай.ua повідомляв, що це замах прокоментував лідер Національного корпусу Андрій Білецький.