Чи можна продовжити і заразом закінчити розслідування вбивства В’ячеслава Чорновола, якщо розповісти про встановлення правди щодо справи Володимира Івасюка? Це питання розглядає ексзаступник генерального прокурора України Микола Голомша у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?».

Як розповідає гість програми, справу Чорновола у нього забрали у 2009 році і передали іншому заступнику, а групу розформували. «Я зрозумів, що це уже набирає чинності політика і плекав надію, що після Революції Гідності ця справа буде поставлена на відповідні рейки і буде розслідуватись об’єктивно», - зазначає він. Тим не менш, каже Голомша, все відбулося не так, а передачу справи він вважає, по-перше, безпідставною, по-друге, несправедливою.

Далі, розповідає ексзаступник генпрокурора, групу експертів, які робили попередні висновки, зібрали знову. «Не був включений Єрмаков Володимир, фізик-технік до експертизи, який вважає її не об’єктивною, а всі дії такими, що вони не відображали об’єктивність, повноту і всебічність», - підкреслює він.

Сам же Голомша зізнається, що не вірить цим висновкам, оскільки експерт стверджував, що лише підписав даний йому акт, але особисто його не складав. Тому він переконаний, що до справи Чорновола потрібно повернутися знову, а розслідування – провести в повному об’ємі. До того ж, каже гість програми, закрити цю справу можна так само, як це вдалося з розслідуванням вбивства Володимира Івасюка, а тій справі вже було 30 років.

Принагідно ексзаступник генпрокурора детальніше зупиняється на справі Івасюка: його насправді повісили вже мертвим, а документи сфальшивили надзвичайно погано, адже препарати, вписані в історію хвороби, аж ніяк не відповідали симптоматиці. Окрім цього, додає гість програми, нестикування були й з одягом, зокрема, він не мав слідів тертя об кору дерева, так само як і підошва. «А коли провели слідчий експеримент, то виявилось, що він сам не зумів би цього зробити. Тому все можливо», - підсумовує він.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Голомша розповів, як невдалі кадрові призначення Порошенка призвели до руйнування державного апарату.

Також Знай.ua писав про те, що Голомша розповів про підстави вважати смерть Чорновола вбивством.