Перший заступник голови Державної екологічної інспекції України Дмитро Заруба у програмі Мирослави Бобровської «А как на самом деле» розповів про питання екології в Україні та Європі. На думку експерта, питання екології повинне бути у пріоритеті.

«Україна не займає перші позиції по найкращому навколишньому середовищу – це більше європейські країни, а особливо скандинавські. Екологія важлива і потрібна, але матеріальні якісь питання більше впливають на людей, ніж екологія», - зазначив Заруба.

За словами експерта, проводилося соціологічне дослідження з приводу бачення населення різних країн з приводу екології: українці розділились навпіл: половина вважає, що екологія важливіша, а інша – економіка і бізнес.

«У Данії та Швеції 84% населення вважає, що екологія у пріоритеті, а 25% вважає, що економіка», - підкреслив експерт.

На думку Заруби, питання екології повинне бути на першому місці, бо якщо не буде чим дихати, то бізнес та гроші не допоможуть.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

«Україна має великий тягар промисловості з колишнього Радянського Союзу. Україна була промисловою державою. Велика кількість металургійних та хімічних комбінатів не модернізуються і, на жаль, це тягне Україну у цьому світовому рейтингу у низ», - сказав Заруба.

Як повідомляв Знай.ua, Голомша розповів про підстави вважати смерть Чорновола вбивством.

Також Знай.ua публікував слова Голомши: Прокурор і міліціонер – це два антиподи.