У новому випуску програми «Суть подій» на каналі ZNAJ.UA з журналісткою Любов'ю Завальнюк політичний експерт і економічний оглядач Світлана Кушнір розповіла, що уряд другий рік поспіль наступає на одні й ті ж граблі, не закладаючи в бюджет достатньо коштів на виплату субсидій.

«Мені здається, що останнім часом уряд Шмигаля свідомо йде на те, щоб скинути з себе всю відповідальність за соціальний блок. Це ми бачимо по тій кількості виділених коштів на субсидії у 2021 році. А в проєкті бюджету на 2021 рік, коли його затверджували, всі експерти говорили, що запланованих коштів не вистачить. Тому що вже починалося підвищення тарифів і не вистачить коштів, щоб всі субсидіанти отримали допомогу від держави», - повідомила вона.

Кушнір сказала, що й підтвердилося двома тижнями після, коли Шмигаль повідомив, що 32 мільярди гривень субсидій не вистачило нашим українським громадянам. Тому будуть вишукувати десь 12 мільярдів, підтвердила вона, щоб додати й повністю профінансувати соціальні пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

«Знову ж дивимося бюджет на 2022 рік і бачимо, що уряд наступає на ті ж граблі та робить ту саму помилку. Й свідомо не закладає з урахуванням зростання тарифів кошти для того, щоб малозабезпечені громадяни могли звернутися за такою соціальною пільгою. Щоб заплатити за комунальні послуги, не залишаючись боржниками держави перед комунальними підприємствами», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Попенка, що з тарифами по опаленню ситуація набагато складніше, ніж з електроенергією.

Також раніше для Знай.ua Рябцев пояснював, коли, чому і для кого придумали субсидії.