Чому Україна не розвиває свою військову промисловість? Свій варіант відповіді у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» пропонує колишній співробітник СБУ Володимир Мулик.

«Європі, та й не тільки їй, невигідно, щоб Україна була сильною у військовому відношенні. Будь-яка держава може допомагати своїм сусідам, але вона не зацікавлена в тому, щоб сусіди жили краще за неї. Навпаки, чим більше проблем у сусідів, тим краще їй, адже закон збереження матерії вічний. Історичний досвід теж говорить про це: коли у нас йшов розвиток, на Заході спостерігався занепад, і навпаки. Так, на кордоні ми можемо відбити одну, дві, можливо, десять атак. Але зараз вже ніхто у світі так не воює. Це можливо, скоріше, як інформаційна, психологічна операція. Згадайте війну «08.08.08», коли грузинська армія за чотири години практично перестала існувати. А потім російські війська пішли, залишивши тільки зони нестабільності - як і у нас», - каже гість програми.

За його словами, сучасне стратегічне планування - це перш за все питання безпеки, в тому числі безпеки еліт.

«Якщо хтось піде з глобальної картельної змови, то він отримає клеймо ізгоя. Але Україна, перебуваючи на перехресті світових шляхів, в якийсь момент отримала можливість диктувати свої умови. Однак хтось поклав до своїх кишень більше, а суспільству дав менше», - вважає Володимир Мулик.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він прокоментував замах на радника президента України Сергія Шефіра.