Якою мірою інтереси України збігаються з інтересами її західних партнерів? Стан справ у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?» коментує економіст Юрій Атаманюк.

«Наші партнери здають економічні інтереси України на користь третіх країн, тобто Німеччини та Росії. А ми купуємо у них вугілля, яке коштує в три рази дорожче, ніж у нас. Якщо ми так робимо – що ж, це означає, що нас все влаштовує. Ми купуємо сторожові кораблі у Великобританії, де вони найдорожчі у світі. Ми хочемо купувати французькі теплотяги – теж найдорожчі. Дешеві теплотяги є в Китаї, але нам їх купувати вже не можна, як і брати у Китаю кредити. Адже це не відповідає життєвим інтересам наших партнерів. Добре, але тоді дайте нам технології, інвестиції. Ні, не дають. Це ми їм повинні запропонувати», - говорить експерт.

З усього сказаного він робить невтішні висновки.

«Ми маємо владу, яка і не думає будувати тут майбутнє своїх сімей. На той час, коли у них закінчаться заробітки, вони вже готують майданчики для м'якої посадки в інших країнах, і тому погоджуються дотримуватися їхніх державних інтересів на шкоду інтересам України. Така сьогодні економічна політика цього уряду», - вважає Юрій Атаманюк.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він назвав американську допомогу Україні на військові потреби «принизливою подачкою».

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк закликав до мирного вирішення конфлікту з Росією.