Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів про конфлікт між Росією і Україною. За його словами, потрібно домагатися миру.

«Я думаю, що оточення, яке дипломатично і політологічно непрофесійне, підштовхує президента до радикальних висловлювань. Це відразу сигнал для інвесторів і нашого сприйняття у світі», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, різкі висловлювання влади можуть відштовхнути інвестиції від нашої країни. На думку економіста, на подібні висловлювання впливає оточення президента.

«Що таке війна? Війна це обнулення всіх зобов'язань країни, а в економіці всі дивляться прагматично. Якщо ти налаштований воювати – ти точно не будеш гасити кредити», - підкреслив експерт.

На думку економіста, через війну завжди страждають дві сторони: навіть перемога у війні обходиться дуже дорого. За словами експерта, влада може мати на увазі, що амплітуда холодного конфлікту дуже велика: від повномасштабної війни до повного миру.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Ситуація заморожена, але кожен день ми когось ховаємо, тривають трагедії. Потрібно змінити риторику і знаходити мир. Краще роки поганих переговорів, ніж кілька днів війни», - сказав Атаманюк.

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, що Естонія, маючи в 30 разів менше населення, має ВВП на душу населення в 6 разів більше, ніж у нас.

Також Знай.ua публікував слова Атаманюка: Ніщо не об'єднує так, як гроші і спільний бізнес.