Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі пояснив, чому негативні щодо України заяви президента Естонії мають позитивний характер. На думку експерта, хороший друг це не той, який замовчує проблему, а той, який вказує на неї, чим допомагає її вирішити.

«Я розцінюю цей вислів президента Естонії, як дуже хороший сигнал для нашої влади. Хто насправді твій друг: той, хто бачить твої проблеми і мовчить або який тобі скаже – послухай, ти тут робиш неправильно? І нехай ця правда буде неприємною, але це може поміняти твою долю на краще», - зазначив Атаманюк.

Як зазначив експерт, найрезультативніший політик, який був на Кримській платформі і який сьогодні нам простягнув руку дружби – це президент Естонії.

«До цих слів потрібно прислухатися ще тому, що: так, це маленька держава, населення 1,3 млн, але 1,3 млн населення виробляє 31 млрд доларів ВВП. Наше ВВП близько 150 млрд доларів, тобто всього в 5 разів більше. У перерахунку на душу населення у них в 6 разів більше ВВП: 30 тисяч доларів на душу населення», - підкреслив Атаманюк.

За словами економіста, Естонія за рівнем людського розвитку знаходиться у світовій двадцятці і на 7 місці у світі за свободою економіки.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

«Вони показали результат – рейтинг на табло. Що я б радив президенту? По-перше, зібрати РНБО з приводу гарантій власності і бізнесу – це є фундаментальною основою будь-якої інвестиції», - підкреслив Атаманюк.

Як повідомляла Знай.ua, Атаманюк розповів, які Україна має можливості.

Також Знай.ua повідомляла, що Атаманюк пояснив, що на нетипових архітектурних проєктах легко нажитися.