Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів про підтримку України від Європи. За його словами, Україна повинна домогтися інвестицій від європейських країн.

«Корупція є всюди, тільки скрізь різна частка корупції. Для того щоб зрозуміти поведінку Європи щодо наших європейських і «НАТОвських» перспектив, я поставлю конфліктне питання: «А чий Європа більший партнер: України чи Росії?». Виходячи з цієї відповіді, ми будемо розуміти, що коли я чийсь партнер, то я завжди веду лояльну політику в усіх відношеннях: ідеологічних, політичних і військових», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, Німеччина у 2015 році відкрила завод «Mercedes» не в Україні, а в Росії. Як зазначив економіст, й інші країни Євросоюзу інвестували не в Україну, а в Росію: сума інвестицій французьких компаній в Росію перевищує 1 млрд євро щорічно.

«Ніщо не об'єднує так, як гроші і спільний бізнес. Що ми робимо за цей час? Ми ж повинні були затягувати, ми ж підписали Асоціацію з Євросоюзом. Євросоюз розвернувся до нас обличчям, а ми замість того щоб створювати спільні підприємства, у нас все було під гаслом «Якщо вам треба зайти в Україну, то вам треба знати два слова: «Слава Україні!», - сказав Атаманюк.

На думку експерта, славу України потрібно робити не гаслами, а на ділі кожен день на робочому місці і тоді Європа буде зацікавлена в нашому захисті, інвестиціях і в мирі на нашій землі.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк розповів, що Україна може скористатися зростанням ціни на залізну руду.

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк розповів, які Україна має можливості.