Економіст Юрій Атаманюк у своєму блозі розповів про економічну зброю. За його словами, Україна теж може користуватися деякими торговими сферами як зброєю.

«Монополія на цифрові технології – це не зброя? Точно також квоти, тарифи – це все також економічні війни. Ніхто не заважає Україні скористатися ситуацією, що у два рази зросла ціна на залізну руду», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, Україна може вступити прагматично і дорожче продавати зерно і руду. Як зазначив Атаманюк, в України є вихідні дані для таких маніпуляцій, а у світі всі виходять із міркувань, як зробити краще саме своїй країні.

«Росія цинічна у своїх інтересах, а Євросоюз поспішає добудувати Північний потік. 7 років будувався цей потік, а що побудувалося в Україні? Завод-термінал по скрапленому газу? Ні, не побудували», - підкреслив Атаманюк.

Як зазначив економіст, Україна могла збільшити обсяг видобутку газу, але наша влада нічого не робила.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк пояснив, що на нетипових архітектурних проєктах легко нажитися.

Також Знай.ua повідомляв, що Атаманюк розповів, які Україна має можливості.