Зараз активно у світі країни через втрати в економіці друкують гроші, що призводить до інфляції. Чому подорожчали цукор і соняшникова олія? Економіст Юрій Атаманюк розповів у своєму блозі.

«Це біржовий товар, ціни злетіли на світових ринках, і тому піднялася ціна. Ми бачимо, що зараз світ для вирішення своїх глобальних і економічних проблем, і охолодження економіки від коронавірусу зробив колосальну грошову емісію, тому зараз будуть перекоси у формуванні цін», - зазначив Атаманюк.

Як зазначив експерт, у зв'язку з цим буде світова інфляція, прив'язана до долара і євро. За його словами, те, що можна було купити за 100 євро до карантину, сьогодні можна купити вже за 120 євро.

«Все стрімко змінюється, тому і ціни: газ галопує, нафта підіймається, зерно подорожчало і руда. Ось ці шорсткості на ринку не будуть синхронно державою відновлюватися. Китай відновився, а Америка ще ні: відновиться Америка – підніметься вартість металу, підніметься автопром», - сказав Атаманюк.

На думку експерта, у даному випадку держава повинна виступати регулятором. За його словами, держава регулювала завжди через систему держзакупівель необхідну кількість продукції та її ціни.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Атаманюк висловився про допомогу від США в 60 мільйонів доларів.

Також Знай.ua публікував слова Атаманюка: Ніщо не об'єднує так, як гроші і спільний бізнес.