Політтехнолог Андрій Золотарьов в ефірі програми “Культ Особистості” з Русланом Бізяєвим розповів, які політичні тенденції є в Україні.

"Крім економічних процесів, які дуже складні і конфліктні, є ще політичні тенденції. Політичні тенденції я б охарактеризував те, що відбувається з регіонами. Регіоналізація української політики. І ми побачили з виборів 2020 року, як партії місцевих еліт показали в сумі вельми значний результат. Інша справа те, що вони розрізнені. Вони ще найближчі рік-два навряд чи вийдуть на свій горизонтальний проєкт, але тенденція очевидна. Що українська політика буде регіоналізуватися", - сказав Андрій Золотарьов.

За його словами, те, що Офіс президента має слабку регіональну політику, може зіграти з Києвом злий жарт.

Він зазначив, що за часів президентства Петра Порошенка вони домовлялися з місцевою владою і створювали видимість благополуччя.

"Децентралізацію 42% опитаних називали найуспішнішою реформою. Тобто, вона заслужила позитивні оцінки. Але коли прийшов час виборів, і Петро Олексійович розраховував саме на допомогу цих місцевих царьків, він пролетів, як фанера над Парижем. Ось ці ставки на Харків, те, що йому обіцяли чи не найвищий відсоток по країні", - додав Золотарьов.

Популярні новини зараз
Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому Отримає кожен учень: школярів чекають нові правила Пенсіонерів змусять платити: важливе звернення податківців Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати
Показати ще

За його словами, цілісної регіональної політики не було, і децентралізацію в повній мірі не завершили.

Як повідомляв Знай.ua, Раїм розповів, що вибори Зеленський, швидше за все, виграє, але одноосібну владу не отримає.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Романченко розповів про вплив Німеччини на Україну.