Які шанси Володимира Зеленського на перемогу в тому випадку, якщо він піде на другий президентський термін? Ситуацію у програмі Мирослави Бобровської «А як насправді?» розглядає політтехнолог Дмитро Раімов.

«Я думаю, що на дострокових президентських виборах шанси на перемогу у Зеленського вкрай високі – у всякому разі, якщо не відбудеться чогось незвичайного. Ми не знаємо, як відгукнеться «справа вагнерівців», не знаємо, чи буде якийсь корупційний скандал на кшталт «справи Свинарчуків». Нагадую, що свого часу ця справа дуже сильно вдарила по рейтингу Порошенка, який, втім, і так програвав. Вибори Зеленський, швидше за все, виграє, але одноосібну владу не отримає. Парламентські вибори – не президентські, і тут у «Слуги народу» позиції набагато слабші», - зазначає експерт.

На його думку, в цьому випадку неминуче доведеться формувати коаліцію.

«Але коаліція з ким це буде? У разі створення коаліції з Юлією Тимошенко вона з'їсть Зеленського, як свого часу з'їла Ющенка. Ідея коаліції з Порошенком здатна викликати тільки сміх. ОПЗЖ – це варіант не набагато більше ймовірний. Таким чином, при будь-якому розкладі ми отримуємо парламентську кризу. Тим більше що ці вибори пройдуть вже за новим законом, і Верховну Раду складуть 300 депутатів, обраних по чисто пропорційній системі», - вважає Дмитро Раімов.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше ймовірність дострокових перевиборів оцінив політик Микола Томенко.

Також Знай.ua повідомляв, що експерт Ігор Попов вказав на чинники, від яких залежить рейтинг Володимира Зеленського.