Експерт міжнародного інституту майбутнього Ігор Попов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, від чого буде залежати політичний рейтинг президента України Володимира Зеленського.

"У питанні політичних рейтингів головне питання: “Чи збереже Володимир Зеленський беззастережне лідерство". Зараз його відрив від решти конкурентів величезний. І той, хто буде на 2 і 3 місці, не має значення, якщо відрив такий. Це означає, що еліти як і раніше консолідовані навколо однієї людини, і все залежить від нього. Хто буде прем'єром, хто буде міністрами, у кого буде рейтинг 6% — це все вже не важливо. Чи збереже він це, це буде залежати від того, як він пройде осінь", - сказав Ігор Попов.

Він зазначив, що перед президентом стоїть два величезних виклики, які потрібно вирішити восени. Це комунальні тарифи і нова геополітична обстановка.

"Перезавантаження відносин з США і Росією, місце України в цьому. На сьогодні воно теж незрозуміле... Зеленський вийшов на свій електоральний рейтинг, який він мав у першому турі. Це 32-35%. Це ті, хто готові за нього голосувати хоч завтра, або за того, на кого він покаже. 50% підтримки — це означає, що в гіпотетичному другому турі 50% вже готові за нього голосувати. Тобто, у них все нормально, вони можуть виходити на дострокові президентські вибори через 3 місяці, на них перемагати, і отримувати новий мандат на 5 років вперед", - додав Попов.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Решмеділова заявила, що потрібно уважно переглянути проєкт бюджету, щоб зрозуміти, чи будуть перевибори.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бортник запропонував максимально зблизити президентські і парламентські дострокові вибори.