Експерт міжнародного інституту майбутнього Ігор Попов в ефірі програми "Що далі" з Вікторією Панченко на каналі "Знай 24" розповів, від чого буде залежати політичний рейтинг президента України Володимира Зеленського.

"У питанні політичних рейтингів головне питання: “Чи збереже Володимир Зеленський беззастережне лідерство". Зараз його відрив від решти конкурентів величезний. І той, хто буде на 2 і 3 місці, не має значення, якщо відрив такий. Це означає, що еліти як і раніше консолідовані навколо однієї людини, і все залежить від нього. Хто буде прем'єром, хто буде міністрами, у кого буде рейтинг 6% — це все вже не важливо. Чи збереже він це, це буде залежати від того, як він пройде осінь", - сказав Ігор Попов.

Він зазначив, що перед президентом стоїть два величезних виклики, які потрібно вирішити восени. Це комунальні тарифи і нова геополітична обстановка.

"Перезавантаження відносин з США і Росією, місце України в цьому. На сьогодні воно теж незрозуміле... Зеленський вийшов на свій електоральний рейтинг, який він мав у першому турі. Це 32-35%. Це ті, хто готові за нього голосувати хоч завтра, або за того, на кого він покаже. 50% підтримки — це означає, що в гіпотетичному другому турі 50% вже готові за нього голосувати. Тобто, у них все нормально, вони можуть виходити на дострокові президентські вибори через 3 місяці, на них перемагати, і отримувати новий мандат на 5 років вперед", - додав Попов.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 7-13 жовтня для всіх знаків Зодіаку: тотальна удача Стрільців, крах Дів і клопіт Тельців 500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК Заплатите за сусіда, який багато миється: українцям розповіли, як вони "закривають" комуналку комусь із дому
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Решмеділова заявила, що потрібно уважно переглянути проєкт бюджету, щоб зрозуміти, чи будуть перевибори.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бортник запропонував максимально зблизити президентські і парламентські дострокові вибори.