Чи можна сказати, що Зеленський вже почав підготовку до дострокових президентських виборів? На цю тему міркує директор Українського інституту аналізу і менеджменту політики Руслан Бортник у програмі Руслана Бізяєва «Культ Особистості».

Як пояснює гість програми, на цей момент Зеленський не може йти на дострокові перевибори через заборону повторно балотуватися в президенти людині, яка вже обіймала цю посаду і склала повноваження.

З іншого боку, Бортник зазначає, що вже почалося чергове реформування виборчого законодавства. «Ось, якщо його затруть, це положення, приберуть десь в процесі великої законодавчої роботи — це знак того, що команда серйозно розглядає дострокові президентські вибори», - підкреслює він. А відтак експерт припускає, що Зеленський готується до дострокових президентських виборів у 2023 році.

Також гість програми зазначає, що логічно було б максимально звести парламентські і президентські дострокові вибори. «Дострокові вибори — це завжди елемент розбалансування системи. Завжди елемент нестабільності. Невизначеності», - пояснює він.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник назвав причини погіршення внутрішньополітичної ситуації в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник розповів, хто буде центром ухвалення реальних рішень в Україні цієї політичної осені.