Що впливає на погіршення внутрішньополітичної ситуації в Україні? На це питання відповів політолог Руслан Бортник у своєму блозі «Підсумки тижня».

Передусім ведучий відзначає погіршення відносин між головою ВР Разумковим і Офісом президента. Зокрема, Бортник акцентує увагу на інформаційних ударах, якими вони обмінюються.

Загалом він робить висновок, що Разумков так демонструє свою некомандну позицію. З іншого боку, експерт міркує над причинами такої поведінки голови Верховної Ради. «Для мене поки що це відкрите питання, адже горизонту виборів немає. Така поведінка доцільна, якщо Разумков знає про близькі вибори або він навмисне намагається створити умови для своєї відставки, при яких він зможе покинути, можливо, потопаючий, на його думку, корабель», - припускає політолог.

За словами Бортника, цей конфлікт може зашкодити також роботі парламенту. Окрім цього, додає він, не можна забувати про протистояння між регіональними елітами та владою, яке продовжує зберігати свій високий градус.

Отже, загалом ведучий робить такий висновок: «Внутрішньополітична ситуація в країні не дуже хороша, незважаючи на хороші рейтинги влади».

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бортник заявив, що зустріч Путіна і Зеленського сьогодні малоймовірна.

Також Знай.ua писав про те, що Бортник пояснив, чому небезпечно змінювати внутрішньополітичний курс України.