Система центрального сповіщення населення у часи війни повинна працювати справно. Так сказав ексначальник штабу полку «Азов», громадський та військовий діяч Владислав Соболевський на ютуб-каналі «Національний Корпус», акцентуючи на тому, що будь-коли може розпочатися активна фаза війни з Росією.

Ексначальник штабу полку «Азов» моделює ситуацію, коли Росія розпочинає бомбові нальоти на українські міста і ядерні атаки на об’єкти інфраструктури стратегічного значення. «Абсолютно реально ситуація: війська отримують наказ та висуваються на позиції. Цивільне населення має отримати наказ від керівництва держави і тут не відбувається нічого», - каже він.

Саме в таких ситуаціях, підкреслює Соболевський, потрібно, аби система центрального сповіщення населення працювала справно і була добре налаштована. Далі він наводить інший приклад – авіаналіт чи викид отруйних речовин. У такому разі, зазначає націоналіст, державне керівництво має дати населенню вказівку піти у бомбосховище або на стратегічне підприємство виконувати свою роботу.

Тим не менш, повідомляє Соболевський, «Укртелеком» відмовляється обслуговувати систему центрального сповіщення населення з 2022 року через те, що все обладнання – застаріле, спеціалістів – немає, тендери – програні, фінансування – немає, а ВНЗ – не випускають необхідних спеціалістів.

Отже, констатує ексначальник штабу полку «Азов», з 2022 року системою центрального сповіщення населення доведеться займатися місцевим держадміністраціям. «Ми живемо в державі, яка наразі воює, і я вважаю, що обслуговувати систему центрального сповіщення населення має один оператор і це має бути державне підприємство», - констатує він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам старше 70 років збільшать виплати: умови та суми Бронювання можна отримати автоматично: кому не треба звертатись в ТЦК Українцям оголосили про нові виплати у жовтні: треба поквапитись, щоб вистачило на всіх Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тамарін розповів про проблеми правоохоронних органів.

Також Знай.ua писав про те, що Жорін заявив, що влада чинить опір ухваленню закону про колаборантів.