На офіційному сайті Національного Корпусу повідомили про виступ Максима Жоріна на презентації «Воєнні злочини РФ та ризики реінтеграції Донбасу» у Києві. Керівник центрального штабу Національного Корпусу назвав слабкі місця боротьби України з п’ятою колоною та обґрунтував необхідність ухвалити законопроєкт про колаборантів.

На думку націоналіста, зараз Україна потребує передусім створення таких інструментів та механізмів, які відповідатимуть сучасній ситуації, тобто війні.

Зокрема, він говорить про закон про колаборантів. «У нас вже восьмий рік триває російсько-українська війна, але на сьогодні в Україні не існує дієвих механізмів, які б визначали взагалі поняття «колабораціонізм», його ознаки та, найголовніше, відповідальність за ці злочинні дії», - зазначає Жорін. Він додає, що стаття для колаборантів справді є – «державна зрада», але вона обмежується теорією і на практиці її не застосувати.

Як зазначає керівник Нацкорпусу, пів року тому вони зареєстрували цей законопроєкт у Верховній раді, але зараз влада блокує і його, і всі нагадування про нього. «Він досі навіть не потрапив на розгляд в комітети. Суттєвий опір в цьому питанні ми відчуваємо саме з боку чинної влади», - підкреслює Жорін. А відтак, стверджує він, варто повернутися до дискусії щодо ухвалення законопроєкту про колаборантів.

Натомість, каже націоналіст, влада вирішила активно зайнятися не колаборантами, а ветеранами та патріотами. Принагідно він нагадує про нещодавні гучні справи із затриманням ветеранів за сфабрикованими справами. «І це все відбувається тоді, коли абсолютно вільно діють справжні зрадники України, які продовжують працювати над знищенням нашої країни. Тому надзвичайно важливо, щоб на першому плані в нашій країні стояло питання безпеки, а не якісь особисті цілі окремих політиків», - підкреслює Жорін.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Окрім цього, у публікації розповідається, що на презентації учасники також підняли тему бездіяльності міжнародних організацій та відсутності ініціативи влади щодо цих питань.

Як повідомляв Знай.ua, Білецький заявив, що Нацкорпус виграв суд проти «Страна.ua» та Киви.

Також Знай.ua писав про те, що відбулася презентація звітів про тортури РФ на окупованих територіях України.