Сьогодні у Києві відбулась презентація звітів про тортури РФ на окупованих територіях України. Зокрема у презентації взяв участь керівник Центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін. Про це повідомив лідер Національного Корпусу Андрій Білецький у своєму телеграм.

«У такому випадку обов’язково говорити не тільки про злочини, а й відповідальність за скоєння цих злочинів. На сьогоднішній день українське законодавство не може у повній мірі відповідати на ті виклики, які перед нами стають. Через це ми можемо з вами спостерігати за тим, як люди, які відкрито скоювали ці злочини та співпрацювали з терористами, на сьогоднішній день через те, що не понесли відповідальність, продовжують свою діяльність», - зазначив Максим Жорін під час презентації.

Як зазначено у публікації, перший звіт «Russian war crimes in Eastern Ukraine in 2014» зі свідчення 70 полонених був переданий до Міжнародного кримінального суду, що дозволило накласти санкції на осіб, що скоювали злочини на Донбасі та в Криму.

«Другий звіт – про тортури в концтаборі «Ізоляція» – був представлений у Європарламенті. Ці звіти – ще одне нагадування для тих, хто «втомився від війни», яку ціну ми платимо за кожен день окупації, і чому Росія для нас – це ворог, який убиває та катує наших громадян», - підкреслено у публікації.

На думку Жоріна, одна з ключових проблем – це ухилення від відповідальності людей, які скоювали ці злочини.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, розгляд апеляційних скарг щодо справ черкаських ветеранів перенесли на 5 жовтня.

Також Знай.ua публікував заяву Нацкорпуса: Запрошуємо всіх охочих взяти участь у відкритому вишколі.